mandag 8. april 2013

Jobben jeg ALDRI skal gjøre igjen- kjøkkeninnredningen

Hei  på dere..

For de av dere som leser bloggen min fast veit dere at jeg har startet å male skapdørene på kjøkkeninnredning. Nå mangler jeg bare 1 dør som ikke er ferdig og ett siste strøk på skuffene. GOSH det skal bli godt å få kjøkkenet komplett etterhvert. 

Jeg har noen tips og komme med til dere som tenker på å male kjøkken innredningen selv. 
- finn ut hvordan DU ønsker at din kjøkkeninnredning skal se ut. For hvis du spør om tips og råd i forskjellige malebutikker så får du like mange forskjellige svar. Jeg ble helt tullete. Noen anbefalte ikke å male, noen med oljemaling andre med vannbasert maling, noen beis. Noen mente man bare skulle rulle, andre nevnte kost og etterstryker. 

- Jeg har hørt også at noen sier det er fint å sende kjøkken til sprøytemaling hos firma, men ofte koster dette ganske mye penger. Vi fikk et prisoverslag på 13.000,- Hvis man allikevel har tenkt på nytt kjøkken, kanskje man skal vurdere å spare ett år til og heller kjøpe seg HELT nytt på IKEA?! problemstillingene er mange. 
- Vi valgte å få for oljebassert maling. Glans 40, dette skal vist nok være lettere å holde reint siden det er såpass glatt. Jeg malte ute i garasjen med litt varme på sånn at tørkingen skulle gå litt fortere. Jeg pusset alle frontene, vasket med sterkt salmiakkvann lot det tørke og gikk over igjen med en tørr klut for å få bort det siste støvet. Jeg malte baksiden først for å slippe å få hakk og riper på framsiden som tross alt er den siden man ser oftest :). 
-Malte først inne i utskjæringen med kost og så rundt kanten på dørene. Rullet over resten og strøk over med pensel til slutt.

- Ett strøk grunning på hver side. så 2 lag med maling. Her gjelder det å være raus med malingen for å slippe å måtte male 3 strøk!  Jeg var nok litt sparsom med maling i starten så i utskjæringene som skinner det litt igjennom, så der må jeg nok gå over med en pensel og mer maling.
På andre og tredje "pulje" ble det bedre.


Noe å tenke over:
Hvis du har GOD tid på oppussing og har god tålmodighet kan du starte på et slikt prosjekt. Men jeg har brukt ufattelig mange timer på dette. Siden jeg ikke hadde stor nok plass til å male alt samtidig så måtte jeg male ferdig noen før jeg fikk startet på resten. 
Tørketiden på oljemaling er ca 6 timer og overmalbar etter ca 24timer. 
I garasjen er det støv og det legger seg på støvkorn på dørene. Dette lager små nupper i malingen både mens du maler og etter at du har gått ut av rommet.
Da er spørsmålet skal man pusse det bort slik at man får mer støv i omløp, ta med alle dørene inn i et nytt rom, pusse der for så å legge de tilbake, eller bare drite i det?? hehe. 
Jeg har nok valgt å ikke være sååå fryktelig pirkete på dette, men de verste har jeg nok fått bort. 
Det kommer ann på øyet som ser.

Hvis det er noe du lurer på er det bare å spørre.

2 kommentarer:

 1. skal garantert ikke gå på en sånn oppgave, men jammen har du vært flink!
  det ble helt forandret og flott!

  klem tone

  SvarSlett
 2. Har et kjøkken her som ligner veldig på ditt.
  Men jeg tror ikke jeg orker å gå på å male det
  selv om jeg har veldig lyst. Det ser ut som det
  er mer arbeid enn jeg har kapasitet til.
  Du har gjort en flott jobb. Er imponert.
  Ønsker deg ei herlig våruke :)

  SvarSlett