lørdag 4. august 2012

DIY sofabord

Hei.

Tenkte jeg skulle vise dere sofabordet jeg og samboeren har laget. Bordet er fortsatt skakt og vi prøver å finne en løsning på problemet. Løsningen er å skru av ramma på den siden det gjelder og se om bordet faller bedre på plass for så å skru på igjen. *irriterende*
Her er ÅRSAKEN til problemet.

Bordet i sin helhet :)

En søt bolt med rundt hode slik at bordet blir litt stødigere. Ble anbefalt  dette siden bordplaten er så tung.Også var det å finne den riktige beisen.

Var innom to forskjellige kjeder som selger maling for å få litt tips og inspirasjon. Men jeg fikk jo så vikende svar så jeg veit ikke heeelt hva vi skal gjøre.
Råd 1:
Vent ca 1 måned med å beise, men kunne også male hvis jeg ville. Bordet burde stå innendørs for å få det til å tørke. Beise utendørs.

Råd 2:
Vente ca 4 måneder, bare beis var et alternativ og bordet burde stå utendørs i regn og all salgs vær for at inpregneringen skulle trekke seg fortere inn i treverket.
Kunne evt. bruke terrasse rens for å få fortgang i tørke prosessen slik at inpregneringene ble "borte" i treverket. 

Ja, da blir det nok til at vi venter ihvertfall 1 måned, kanskje vi renser det om ikke så lenge...

Hva synes du om bordet? 

Inspirasjon fra Elin

9 kommentarer:

 1. Det var kjempe stilig! Men burde ikke sånn spikres med ubehandlet treverk? Var det vanskelig? Kunne tenkt meg no sånn selv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.. Hva mener du med "spikres med ubehandlet treverk"?
   Det var ikke så vanskelig å lage, bortsett fra vinkelen på beina! Det var et herk fordi saga ikke kappet spiss nok vinkel.
   Blir det for røft og ha innendørs kan man jo bare sette det på verandaen :P

   Slett
 2. Ikke impregnert treverk mener jeg med det... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde ikke noe annet alternativ enn å bruke disse plankene fordi denne dimensjonen finnes bare i impregnert treverk. Vi ville ha et røft bord og da ble "vanlige" planker for spinkle.

   Slett
 3. Hei:) Takk for hyggelig kommentar:))

  Sofabordet var kjempestilig! Skjønner ikke helt rådene..Vi har og lagd oss sofabord (du kan se det inne på bloggen) Det beiset vi toppen på ca med en gang vi hadde snekret det ferdig;D og det er like fint den dag i dag...Men jeg skal ikke legge meg i det ekspertene mener..men det var ingen som sa det til meg da;P

  Ikke like lett å velge beis nei..Hadde opprinnelig lyst på "drivved" men endte opp med "hvitkalket" :P Litt forskjell..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Rådene var ganske forskjellige så veit ikke helt jeg.... Var vist fare for at det kunne flasse hvis man malte/beiste det for tidlig. Men jeg tror jeg gyver løs når jeg har funnet farge :P
   Fint og høre din erfaring også (ikke sikkert de i butikkene har beiset noe lignende før)

   Drivved likte jeg veldig godt før, men nå så veit jeg ikke. Har lyst på hvitkalket, men grå er også fint. Skal se på bordet du har laget :)

   Takk for kommentar.

   Slett
 4. Så fint det ble:) Flinke dere er!

  SvarSlett
 5. Ville nok brukt en herdende gulvolje på dette Ville nok brukt en herdende gulvolje på dette (samme som brukes på kjøkkenbenker av heltre) Eks: Junckers olje. HVIT OLJE. Denne kan evt etterpoleres med hardvoksolje om du ønsker den ekstra slitesterk. Om du renser planken med Nordsjø terrassefornyer, så kan jeg ikke se noen grunn til at du kan behandle den et par dager etter rensing.

  Mvh Heidi http://malingsdamene.blogspot.no/ (samme som brukes på kjøkkenbenker av heltre) Eks: Junckers olje. Denne kan evt etterpoleres med hardvoksolje om du ønsker den ekstra slitesterk. Om du renser planken med Nordsjø terrassefornyer, så kan jeg ikke se noen grunn til at du kan behandle den et par dager etter rensing.

  Mvh Heidi http://malingsdamene.blogspot.no/

  SvarSlett