mandag 9. juli 2012

Jorbærsyltetøy

Hei på dere :) 

Har fått gjort unna turen til byen i dag med mine gjøremål. Fant ikke noe tapet, eller det vil si at vi måtte kjøpe en hel rull på 10 meter mens vi egentlig trenger 2,4 meter.
(men jeg kom på noe annet lurt)

Kom over noe billig jordbær på torget i Lillehammer, 20kroner kurven fordi de hadde blitt plukket på lørdag. Noen var litt stygge, så det var ikke noe dessertbær, men til syltetøy fungerte de utmerket! 

Har da laget jordbærsyltetøy for første gang. Godt ble det også, men kunne ikke hatt mer sukker i. Det med sukker var vanskelig. Jeg prøvde å ringe min bestemor etter eksperthjelp ang hvor mye sukker man trengte til 4kg bær. Men hun var nok antageligvis på bingo siden hun ikke tok telefonen! 
Søkte litt på nettet og der sto det alt fra 500g til 1kg per 2kg bær. Siden bæra jeg hadde var søt så endte jeg opp med å ta 550gram per 2 kg pluss 1 pose med frysepulver. Jeg synes syltetøyet skal ha litt klumper, så derfor bruker jeg hendene å mose bærene med.
Hadde 2kg bær i hver sin bolle så det ikke ble alt for mye å mose på en gang. Husk å vaske hendene før og etter :)


mmmmmmm :)


Dette er alt syltetøyet. Vi (les:samboeren) måtte på syltetøyglass jakt, siden jeg har brukt stort sett alle syltetøyglassene til lyslykter (hmm) Men vi kjøpte med oss 4 glass fra Feel i stad. Hadde ingen anelse om hvor mye syltetøy vi fikk. Men vi trengte flere enn fire!! Haha.


Siden jeg har fått DYMOen til mamma må jeg jo bruke den.
Den virker bare av og til, så man må passe på når den først vil skrive :)

"....leva lykkelig med sukker på...."

Inspirasjon fra Elin


6 kommentarer:

 1. Så flink du er da:)! Det ser så godt ut ned hjemmelagd syltetøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver.. Er jo artig å lage ting fra bunn av :)

   Slett
 2. Nam, nam...
  Men nå trur jeg du har rørt jordbær, og ikke kokt syltetøy... Hvis du har det, så putt dem i fryseren, så holder smaken seg like god leeenge.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har rørt syltetøy ja, ikke kokt. Det synes jeg ikke er noe godt. Glassene er satt i fryseren slik at vi har en stund :)

   Slett
 3. Så deilig, vi laget litt syltetøy her om dagen vi også (Rørte jordbær)
  Jordbær + sukker i miksern, det er heelt nydelig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjemmelaget er så mye bedre enn det man kjøper :) Da har man litt og ha på vafflene utover høsten og vinteren :)

   Slett