lørdag 21. februar 2015

Her er min forretningside

Hei på dere.

På fredag bestemte jeg meg for å ta første skritt i markedsføringen og reklameringen for min forretningside. Jeg laget en facebook side. LINK

Mitt konsept er å åpne en bruktbutikk med redesign produkter som jeg selv produserer. I tillegg skal butikken tilby praksisplasser til elever i ungdomskole og videregående som kan dra nytte av et alternativt opplæringstilbud. Det er mange elever som føler lite mestring og tilhørighet på skolen og det har jeg lyst til å prøve å gjøre en liten forskjell med,

Jeg har vært i flere møter med kommunen, og skal på møte med fylkeskommunen/videregående etter påske. Det er viktig for meg å få til noen avtaler iforhold til praksisplassene, men ikke til å stikke under en stol at jeg har en ganske stor utfordring foran meg der. Noen skoler sier de ikke har elever som kan passe inn i tilbudet (psykiske lidelser og/eller skolevegring er elevgruppene jeg har konsentrert meg om), andre vet ikke hvordan de best mulig skal bruke resursene sine.
En annen utfordring er at jeg ikke har startet virksomheten enda, så de kan ikke komme å se hvordan ting fungerer. Håper jeg får til noen avtaler og heller flere avtaler fra august 2016.

Min oppgave blir å hjelpe elevene til å få bedre kontroll og mestring over sine utfordringer, samt sørge for at de blir motivert for skolegang og gjøre noe de har lyst til. Sette seg noen realistiske mål og jobbe mot.. Jeg tenker i hovedsak og tilby en elev tilbudet ett skoleår. Så blir det spennende å se hvor mye man får utrettet på den tiden. Drømme scenariet er å ha 10 elever innom i uka, dvs 2 stykker om dagen, men veien dit er lang.
Butikken skal selge "vanlige "bruktbutikk varer i tillegg til redesign varer av ymse slag. Dette skal jeg og elevene være med å produsere. Vi kommer til å selge småmøbler, dekketøy, bestikk, glass, tekstiler, pynteting.  I tillegg vil butikken vært måned ha fokus på et område som for eksempel "hvordan male et møbel?", "hva kan man bruke gamle belter til?", "Inspirasjon til å dekke konfirmasjonsbordet" OSV.
For at en bruktbutikk skal kunne drive er jeg helt avhengig av at lokalbefolkningen
vil donere varer til butikken. Så det arbeidet har jeg så vidt startet med, men vil lage noen
plakater og henge opp i mars måned.Butikken åpner 1 august i Gran sentrum (Oppland) (lokalet er ikke helt bestemt enda).

Jeg er ved godt mot og kan nesten ikke vente til åpning!
Før den tid gjenstår MYE arbeid.
Det sies om å ha sitt eget firma:
" Du jobber dobbelt så mye og får dobbelt så lite i lønn"
Men jeg velger å tro at det er verdt det!

Bor du i nærheten og har noe å avse?
Ta kontakt så avtaler vi levering eller henting (disponerer en varebil).
Loppene trenger nødvendigvis ikke være helt funksjonelle siden vi skal drive
med redesign. 

Elin

10 kommentarer:

 1. Jeg kommer helt sikkert til å stikke innom butikken din i Gran når den åpner.
  Fortsatt lykke til med forretningsdrifta. Sikkert masse møter og mye jobb som venter.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen skal du være Marit :)
   takk for lykkeønskninger.

   Slett
 2. Dette blir spennende.
  Skal nok stikke innom når jeg er på Hadeland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen tvil om at det blir spennende :)
   Velkommen innom Inger :)

   Slett
 3. Du er tøff, stå på!!

  SvarSlett
 4. Dette syntes jeg høres ut som du har god oversikt på og har en god følelse på at dette blir veldig bra. Mange elever som trenger dette tilbudet :)

  Er jeg på Gran så kommer jeg innom :) Så vet jeg hvor jeg skal gjøre av noe også når jeg har opprydding og ikke vil kaste det- men er lei.

  Masse lykke til :)

  Ønsker deg en fin ny uke

  Klemmer Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Veien blir til mens man går :)
   Velkommen innom Monica, og alt du er lei tar jeg gjerne imot :)
   Tusen takk for lykkeønskningen :D

   God uke til deg også

   Slett
 5. Så spennende!! Jeg regner med du har vært i kontakt med noen som kan dette med å starte egen bedrift og alt det følger med seg. I vår kommune har vi tilgang til eget fond hvor vi kan søke om oppstartsmidler, samt at innovasjon Norge bidrar til nye virksomheter som har en god forretningside :o) Lurt å søke på det som er av midler samt få mulighet til å benytte seg av den kunnskapen som allerede finnes når det gjelder oppstart av eget firma. Masse lykke til!! Det blir spennende å følge deg videre! Ha en flott dag :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. hei.. Ja dette er spennende. Har gått på etablererkurs her hvor jeg bor. Og der er det masse kunnskap og åpne dører vis man trenger hjelp og lurer på noe. Er i gang med å skrive søknader og få ferdigstilt forretningsplanen til den lokale sparebankstifelsen og innovasjon norge. Har ikke registrert meg enda, så må gjøre det før jeg legger inn søknadene :)

   Slett
  2. Kjempebra at det finnes så mange gode støtteordninger. Kjenner flere her lokalt som er i gang med sine etableringer, den hjelpen og støtten de får er uvurderlig! Igjen, lykke til! Dette blir nok gøy! :o)

   Slett