mandag 22. april 2013

Naturtomt eller bare ustelt?

Hei på dere..

Nå er tomta våres fri for snø og det pleier jo å være oppmuntrende for de fleste, men det sitter litt lengre i hos meg. Det er nemlig ikke klippet gress i skråninger på ett år siden eier ble syk. De små feltene med gress som egentlig bare er ett mosepledd har man stussen i løpet av fjoråret. 

Her kommer noen skrekkelig bilder. Planene begynner å surre i hue, men vanskelig å vite hvordan man vil ha det. Hva som er mulig å gjøre og ikke minst om man har råd. Hvor skal man starte? Spørsmålene er mange, tar gjerne i mot tips og inspirasjon :) 

Her har jeg gjort et forsøk på å rake, men mye av gresset er så langt at det ser fortsatt ikke helt bra ut.
Lurte et øyeblikk på om vi hadde fått ei naturtomt. hehe


Her er samboeren i fullsving med å ta opp røtter fra en grusom blomst som vokser vilt om den får lov. (kilde: pappa) Hehe. I bakgrunnen ser dere hvordan skråningen ser ut der den ikke er raka enda!
Fyttinøffen!
Hva skal man gjøre da, tenne på eller bruke kantklipperen for så å rake?! Må nok bli det til helga.Her er den ene hageflekken med minst mose!
Tujaene synes jeg er fine, men det er det eneste som er fint på tomta, bortsett fra at vi har egne juletrær i 5 år fremover :) Hehe.


Her er andre sia på huset. Parkeringsplassen med gru er jo igrunn greit, men så er det en skråning som starter ved fuglehuset på stauren og går helt ned til gjerdet. Her er planen å fylle ut og lage større plen på toppen og muligens bygge opp litt der hvor gjerdet er med store steiner.....
Gratis fyllmasse- JA takk :)

Til helga blir det dugnad på tomta, hvis noen kommer å vil hjelpe oss med raking og få røsket opp i skråningen på bilde over. Der er det ca 1meter med døtt gress som ligger nedover langs bakken! 

Tja hva skal man si ? Lar bildene tale for seg, og som sagt, jeg ønsker tips. 
Har enda en hageflekk ovenfor garasjen dere så vidt ser i venstre på bildet.

Elin5 kommentarer:

 1. Vær glad ikke hele tomta er like forfalt. Her hos oss har ikke forrige eier klipt gresset på 3 ÅR! Har mine tvil om det faktisk finnes gress under all strået, men må jo bare prøve oss med kantklipperen vi også. Kan ikke si jeg gleder meg veldig..

  SvarSlett
 2. Så fin tomt dere har da, stort og fint.. med litt kjærlighet blir det nok kjempebra her :D

  Ha en finfin uke,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 3. Det er masse jobb med hage altså...kan dere f.eks ha litt naturtomt i år og gjøre en del akkurat slik som dere vil ha det også utvide den sonen neste år?

  Virker som tomta er stor og fin :)

  Klem fra Monica

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig glad i mose, men hater tujaer.. Hehe, folk er forskjellige. Men lykke til med hagen, er veldig gøy når ting blir bra :-)

  SvarSlett
 5. Jeg har restaurert en hage som var 80 år gammel, og det skal jeg hilse og si var en stor jobb, men for en glede å se resultatet. Et god tips er å ha så mye is i magen at en lar være å røre hagen i ett år, for da får dere oversikt over hva som er verdt å ta vare på. Fremgangsmåten med å rve opp når det ikk gror er at dere ødelegger fine stauder. Pust, pust. Og Elin, dette er noe av det jeg kan.

  SvarSlett