tirsdag 31. juli 2012

Mer syltetøy i fryseren.


Hei på dere:)

Velkommen til nye følgere! Super happy og glad for at dere vil følge bloggen min! :)

I går tok vi turen ut i skogen for å plukke blåbær. Det er jo så godt på pannekake! Men vis noen spør meg hva jeg tenker på når jeg hører ordet blåbær så må det bli MYGG. Det var altså så mye mygg i skogen at jeg trodde jeg skulle bli gal. Ikke fant vi blåbær før et godt stykke inn i skogen heller, bare litt her og litt der. Det var nesten så vi ga opp å lete, men vi hadde jo startet på en runde så vi måtte nesten gå ferdig den.

Plutselig dukket det opp et felt med modne store og små blåbær. Da var det bare å plukke oppi den gamle bøtta jeg har fått av bestemor. Så når vi nesten var kommet tilbake til bilen var det MASSE blåbær som lyste mot oss. Og vi fikk plukket dobbelt så mye som det vi hadde. Ikke at det var så mye i utgangspunktet. Hehe, Jeg hadde sett for meg 2 liters bøtta full, men den ble halvfull! :)

Ikke alle bærene som var like modne på alle sider ser jeg nå. Men vi har plukket blåbær, ikke tyttebær. Den var hvertfall ikke moden.
Her plukkes det. Vi tok ikke med oss bærplukker fordi vi ikke skulle ha så mye bær, og fordi det er kjedelig å renske etterpå. Det hadde vært bortkasta uansett fordi det bare var et område vi kunne brukt den på, så lite bær var det.


Vi kom oss hjemover og jeg kokte blåbærsyltetøy på kvelden.

Oppskrifta jeg brukte(fant opp):

1,2 kg bær
600gram sylte sukker
2/3 pose med frysepulver
1/2dl vann.

Kokte først opp bæra i en kjele,
moste de litt med en fiskeøse (sånn med hull),
tok sukker og frysepulver oppi kjelen,
blandet godt og lot det koke opp igjen,
Syltetøyet fikk en perfekt konsistens og jeg tok det rett over i plastkopper.






Det er såå gøy å lage ting fra bunn av. Skulle ønske jeg kunne å lage lefse og flatbrød også. Saftkoker ønsker jeg meg også.
Nå er det bringebær som står for tur. Men ser lite villbringebær på Lillehammer, og har ikke sett noen annonsere for selvplukk heller. Noen som har noen idee om hvor man kan plukke bringebær i Lillehammer området?

Inspirasjon fra Elin

2 kommentarer:

 1. Skulle ønske jeg var like flink som deg til å lage ting fra bunn av:). Ser jo så godt ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig sagt :)
   Syltetøy er ikke vanskelig i det hele tatt, så det tror jeg alle kan klare.

   Men noen er flinke med håndarbeid, andre med snekring, noen maling og andre til å kommandere andre til å lage ting fra bunn av. Her er mulighetene mange :)

   Gleder meg til pannekaker med blåbær på torsdag :D
   Takk for kommentaren

   Slett